top of page

 

 

ACHTER DE SCHERMEN  

 

Waarom ik doe wat ik doe, vertelde ik nog maar pas...
omdat het me gelukkig maakt! Omdat fotograferen me intens gelukkig maakt!

 

Maar ik vind het ook spannend! Je koos immers voor mij omdat je vertrouwen hebt in wat ik doe, omdat je wil dat ik op het juiste moment de klik maak en vastleg, wat voor jullie van tel is. En dat doe ik, keer op keer, maar toch heb ik kriebels in mijn buik, een gezonde dosis spanning, net voor ik aan de slag ga, omdat het goed moet zijn en dat is van zovéél factoren afhankelijk!

De vooravond van een fotoshoot kijk ik steevast mijn materiaal na. Batterijen opgeladen, lenzen in de fototas. Een reservetoestel in de koffer. Je weet maar nooit! Better safe than sorry 😉
 

Voor een fotoshoot in de studio bouw ik een set up op. Of twee, of drie. Zoveel zachte materialen om uit te kiezen, in evenveel prachtige kleuren. Wij kennen elkaar nog niet, ik ken jouw smaak nog niet. Dus ik kies eentje extra, voor de zekerheid. Eens jullie er zijn, kiezen we samen, maar toch, zo hebben jullie al een idee.
 

Een half uur later, in diezelfde studio: Ik kijk mijn flitsers na, check of de drankjes koud staan, want ik krijg hoog bezoek! Jullie! Dat is spannend want het is nog even afwachten of de kindjes verlegen zullen zijn, of de baby’tjes zullen willen slapen. Of communicanten nog spontaan zullen lachen. Het komt altijd goed, dat weet ik uit ervaring maar toch is er die kriebel in mijn buik.

Kozen we voor een fotoshoot op locatie? Dan check ik twee dagen op voorhand het weer al. Zullen de weergoden ons goed gezind zijn? Geen regen! Joepie! Veel wind of zon maken het fotograferen ook niet makkelijk, je wil immers geen foto’s met oogjes die dichtgeknepen naar me staren. Ik zoek naar oplossingen, binnenlocaties, schaduwrijke plekjes en als het echt niet anders kan stellen we de shoot uit.

 

Kriebels in mijn buik, om een nieuwe datum te vinden, in de soms al overvolle agenda. Maar het lukt en we fotograferen op een zonnige dag en als ik geluk heb, staan er schattige witte wolkjes op de achtergrond.

Het is spannend, als een koppel me kiest voor hun bruiloft. Wat een eer!!! Ik zoek locaties op, ga de kerk al even bezoeken en kijk waar ik kan parkeren, want die dag zelf moet ik er zijn, om sfeer vast te leggen, zodat het koppel nadien kan terugblikken met warme ogen. Afgelopen maand fotografeerde ik het bruidje haar grootmoeders, die uit de moestuin kwamen, zalig babbelend.

 

Op de juiste plaats, op het juiste moment. Dat beetje geluk, ook dat hoort erbij…

Dank je wel voor al jullie vertrouwen lieve mensen, keer op keer opnieuw!


Wie weet tot binnenkort?!

Groetjes,

Inge Bollen

jouw fotograaf

 

 

bottom of page