top of page

 

 

 

 

 

 

KLEDINGTIPS

  

Iedereen wil zo mooi mogelijk op de foto. Vaak vragen klanten kledingtips aan me.

Ik zet ze graag even op een rijtje:

10 kledingtips voor een supertoffe look tijdens de fotoshoot

1)    Het allerbelangrijkste is dat je iets aandoet waar je je goed in voelt. Je zal vanzelf ook uitstralen dat je goed in je vel zit. En dat zullen je foto’s ook uitstralen.
 

2)    Blijf trouw aan jezelf! Zijn jullie een kleurrijk gezin? Dan zie ik dat graag terug op foto’s. Draag je altijd drukke prints of hou je van mix en match, dan draag je dat ook het beste tijdens de fotoshoot. De foto’s moeten immers weerspiegelen wie jullie zijn.

3)    Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Ze leiden af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Kies je voor zachte kleuren, dan springen je ogen er veel meer uit.

4)    Als je graag gezins- en familiefoto’s wil, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Op mijn pinterest vind je alvast heel wat voorbeeldjes. Je kan allemaal pasteltinten dragen, of juist allemaal in verschillende tinten grijs, gecombineerd met wit. Of gaan voor een klein accentje. Of juist allemaal aardetinten. Laat je fantasie de vrije loop! Het levert ongetwijfeld unieke beelden op!

5)    Het dragen van complementerende kleuren is ook erg leuk. De mannen in het blauw, de dames in het fushia. Er zijn heel wat kleuren die elkaar eer aan doen.

6)    Laagjes! Kies voor een winterse fotoshoot voor lekker veel laagjes in bij elkaar passende kleuren, zodat je ook gemakkelijk zonder jas op de foto kunt, zonder dat je het vreselijk koud krijgt. Kies voor een lekker warm vest over een paar andere laagjes, en draag er bijvoorbeeld een mooie warme sjaal bij. We kunnen ook een deken gebruiken tijdens de shoot, die jullie lekker knus om je heen kunnen slaan.

7)    Wit met jeans is een typische combinatie, maar doet het goed op foto. Blote voeten of stoere laarsjes, in een bos of op het strand… Jeans werkt altijd.

8)    Schoenen. Je kunt er niet zonder :-) Zoals ik hierboven al aangaf, is het op het strand altijd leuk om ook een paar foto’s met blote voeten te maken, maar in de meeste gevallen zul je gewoon de hele shoot je schoenen aanhouden. Probeer rekening te houden met de locatie, wanneer je je schoenen voor de shoot uitkiest. Met hoge hakken in het bos of op het strand is niet het meest comfortabel, maar in de stad kan het juist weer supertof zijn. En matching All Stars doen het wat mij betreft altijd goed!

9)     Accessoires maken het verschil. Een bloem in je haar. Jouw kind zijn favoriete knuffel. Jouw lievelingsboek,…Maak het persoonlijk. Op die manier worden de foto’s jullie foto’s.

10)   En tenslotte: Geniet! Geniet van de voorbereidingen, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die na afloop jouw kant op komen! We maken er samen iets moois van!

Heb je nog geen fotoshoot bij me geboekt, en heb je na het lezen van deze kledingtips zin gekregen om samen met jouw geliefde(n) op de foto te gaan? Neem dan vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken!

Groetjes,

jouw fotograaf

Inge

 

 

familieshoot Inge Bollen
kinderfotografie op locatie
Kinderfotografie op locatie
bottom of page