top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWBORNSHOOT INFO  

Eerst en vooral proficiat met jullie zwangerschap!

 

Wat fijn dat je eraan denkt om jullie kleintje binnenkort door mij te laten fotograferen! De eerste paar momenten zijn zo uniek en bijzonder dat je ze later graag wilt herinneren. Het is een eer dat je erover denkt om deze bijzondere tijd door mij vast te laten leggen.

 

Graag overloop ik even hoe jullie als mama en papa kunnen bijdragen aan een mooie en succesvolle reportage.   

IN HET KORT 
3 uur * minimum 30 foto's | De veiligheid van de baby staat uiteraard voorop tijdens de shoot. We hebben leuke, speciale fluffy doeken, mandjes en andere accessoires om uit te kiezen. Vervolgens nemen we uitgebreid de tijd om styling, licht en poses op elkaar af te stemmen. Dat kan soms wel twee tot drie uur duren. Tussendoor slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden. Het is belangrijk om veel geduld te hebben. De baby bepaalt het tempo van de shoot. Indien jullie graag willen, worden er ook foto's met mama en papa gemaakt. 

 

RESERVEREN

Best boek je zo snel mogelijk tijdens je zwangerschap een Newbornsessie. Ik fotografeer parttime en kan daardoor maar een zeer beperkt aantal reserveringen kwijt in mijn agenda. Voor mijn boekingen geldt het principe “wie het eerst komt, wie een plekje in mijn agenda krijgt”.

GEBOORTE

Proficiat! Jullie kleintje is geboren! Jullie kunnen vast niet wachten om al die kleine vingertjes en teentjes vast te laten leggen door mij. Na de geboorte spreken we af dat je mij binnen twee dagen even een seintje geeft dat hij of zij er is. Dan kunnen we een definitieve datum prikken voor de fotoshoot. We proberen de reportage binnen 3 weken na de geboorte te plannen. Als ze nog zo jong zijn, zijn ze makkelijker te poseren en worden ze minder vaak wakker tijdens een sessie. We willen hem of haar ook graag slapend tijdens de sessie, zodat we ze mooi kunnen poseren.
 

LOCATIE

Newbornshoots vinden plaats in mijn thuisstudio te Bolderberg, Heusden-Zolder. Daar heb ik alle spullen die ik nodig heb bij de hand, naast mijn professionele flitsverlichting. Jullie kunnen lekker plaatsnemen en genieten van de sessie!

SLAPEN EN ETEN

Baby’s zijn in de studio het fijnste te poseren als ze in een diepe slaap zijn. Om die kans groter te maken raad ik het volgende aan; probeer een lange diepe slaap in de twee uur voor de reportage te voorkomen, een warm badje van te voren maakt ze ook slaperig.

Moet je een stukje met de auto rijden? Probeer ervoor te zorgen dat ze niet vlak voor de sessie in een lange diepe slaap komen, ook niet tijdens het autoritje. We plannen de sessie meestal rond 9:30 uur in de ochtend, probeer de laatste voeding voor vertrek thuis rond 07:30 te plannen zodat we kunnen starten met een voeding na aankomst. Dan kunnen ze na een boertje met een vol buikje in die lange diepe slaap vallen.

Newborns zijn het meest comfortabel als ze het lekker warm hebben en zich geborgen voelen. Dit werken we in de hand door de studio warm te maken (28 graden) en de baby te wrappen. Uiteindelijk is ieder kindje anders. Sommige zijn veel wakker tijdens een sessie en anderen slapen ononderbroken.

Houd deze instructies in gedachten ter voorbereiding op jullie sessie. Hierdoor kunnen we het maximale uit de sessie halen met verschillende poses en set-ups. Het komt erop neer dat we graag starten met een baby die moe is en hongerig! 

 

KLEDIJ BABY

Je doet je kleintje best makkelijke kledij aan, een pyamaatje ofzo. Liefst geen of losse sokjes, zodat we geen aftekening daarvan hebben. Een wikkeldekentje is makkelijk zodat hij/zij het niet te warm krijgt met kleertjes aan en jullie het bij kunnen halen tijdens het voeden.
 

PROPS

Ik beschik over tal van manden, mutsjes, haarbandjes, knuffels enz. Ik bouw meestal 1 of 2 set-ups op zodat er al iets klaar staat als jullie aankomen. Daarna mogen jullie kiezen uit alle fluffy doeken, kleurrijke mutsjes en haaraccessoires. Uit kommen, schalen en manden. Zag je op de site al iets wat je mooi vond? Heb je een specifieke kleur in gedachten? Dan mag je me dit op voorhand al laten weten.

VOEDEN

We nemen de tijd om de baby rustig te laten voeden. Dit is immers een groot deel van het succes van jullie fotoshoot. Als je uitsluitend borstvoeding geeft kan het handig zijn om een flesje af te kolven voor deze sessie. Dit is alleen maar een richtlijn om het vlotter te laten verlopen. Als je flesvoeding geeft, neem je best een reserve flesje mee.

PIPI & KAKA

Het is heel normaal dat de Newborn de wraps onderplast. Maak je daar niet druk om, dat is nu eenmaal zo. De ene keer gebeurd het vaker dan de andere keer. Alle gebruikte doeken en wraps worden na iedere sessie weer gewassen en schoon opgeborgen. Een reserve outfit is daarom wel aangeraden.

DE TEMPERATUUR

Omdat jullie kindje een groot deel van de sessie (bijna) bloot zal zijn, zorg ik ervoor dat mijn studio lekker warm en comfortabel is. Dit kan voor ons warm aanvoelen. Je kleedt je best luchtig of voorziet luchtige kledij.

VEILIGHEID

Veiligheid is absoluut mijn hoogste prioriteit als jullie mij het vertrouwen geven om jullie kleintje mooi te fotograferen, Daarom zal ik tijdens de sessie ook af en toe vragen me te assisteren. Tijdens het poseren moet er altijd een paar ogen op de baby zijn en een paar handen in de buurt. Tijdens de sessie zal ik degene zijn die uw baby poseert. Ik volgde hiervoor specifieke cursussen en heb inmiddels ruime ervaring met het veilig poseren van een Newborn.

JULLIE: MAMA & PAPA

De kans is groot dat jullie tussen de 2 en 4 uur in mijn studio zullen vertoeven. De drankjes staan koud, maar voorzie misschien best een snack voor de kleine honger.

Deze Newbornperiode kan zowel heerlijk als stressvol zijn, al helemaal met nog wat slaapgebrek erbij! Hierboven heb ik al veel geschreven over hoe we ervoor kunnen zorgen dat jullie kleintje zo comfortabel mogelijk is. Daarnaast wil ik natuurlijk ook dat jullie lekker op je gemak zijn en een mooie ervaring hebben. Ik vind het iedere keer weer heel speciaal als ik van kersverse ouders het vertrouwen krijg om deze mooie periode voor ze vast te leggen, als er iets is dat ik voor jullie kan doen, hoor ik het graag!

NA DE SHOOT

 Ongeveer een week na de shoot ontvang je een paswoord om toegang te krijgen tot je eigen online fotogalerij waar je naar hartenlust jullie foto’s kan bewonderen. Nadat jullie je selectie uit de foto’s gemaakt hebben, pas ik jullie galerij aan en kunnen jullie de foto’s downloaden.

Indien jullie dat willen, maak ik met veel plezier een album, canvas of stoefboekje van de foto’s. De mogelijkheden zijn onbeperkt en kunnen ten alle tijden besproken worden.


We maken er samen een onvergetelijke gebeurtenis van!

Graag tot binnenkort!

Groetjes,

Inge

 

 

Newborn fotografie  Inge Bollen
bottom of page