top of page

De digitale versnelling

Ik ben fotografe, in hart en ziel, mét hart en ziel... Dat weet iedereen die me een beetje kent.

Een fotografe fotografeert. Dat klinkt logisch, vanzelfsprekend zelfs... Liefst van al zou ik de ganse dag fotograferen, boeiende mensen ontmoeten, herinneringen vastleggen.

Toch komt er héél wat meer kijken bij onze job: De studio inrichten, op zoek gaan naar leuke accessoires en zachte spulletjes, foto's bewerken... Dat kan iedereen zich wel voorstellen.

Het is haast niet te geloven dat ik 75 percent van mijn tijd achter mijn pc doorbreng. Naast het bewerken van foto's en opmaken van offertes en facturen, naast het beantwoorden van mails en online zoeken naar originele spulletjes, steek ik veel tijd in "Social Media". Facebook, Instagram, Google, de website,... De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Ik volgde afgelopen zomer al een online cursus bij Gerrit Vromant van Teachme.be om goede content te creëren, om mijn weg in Facebook nog wat beter te vinden.

Nu zag ik enkele weken geleden het aanbod van Telenet Business, die workshops "digitaal ondernemen" organiseren.

Vandaag kwam Kristof Verheyden, Freelance Digital Marketing Consultant, over de vloer. 2 uur lang nam hij me mee op pad: we bekeken de bedrijfspagina van Inge Bollen Fotografie op Facebook en de mogelijkheden om te adverteren.

Vervolgens namen we de website onder de loep. SEO, rankings, Google,... 4 A-4'tjes vol met to do's, met handige info, om beter gevonden te worden, om het jullie, als klanten, makkelijker te maken, om het mezelf makkelijker te maken.

4 A-4'tjes waar ik dadelijk mee aan de slag ging, omdat het kriebelt om het goed te doen, omdat de wereld van Google en Facebookalgoritme's me boeit.

Bloggen was ook zo een punt. Iets wat belangrijk is, om jezelf op de kaart te zetten. Wie me kent, weet dat ik hou van schrijven. Vandaar meteen al deze post. To be continued...

Benieuwd? Voel je de klik? Kijk dan mee door mijn lens! Dat raakt me, dat helpt me...

www.facebook.com/ingebollenfotografie

www.ingebollen.be

Inge

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page