top of page

Newborn: tips om je kindje in slaap te wiegen

TIPS OM JOUW BABY IN SLAAP TE WIEGEN

Kleine baby’tjes… Ze raken me. Altijd zo geweest, en zal altijd zo zijn. Toen een lieve vriendin van me zwanger was en me vroeg haar kindje te fotograferen van zodra het geboren was, ging ik cursussen volgen. Ik leerde van de besten, door te kijken, door te doen. Uren poppen wrappen in de zetel voor TV. Uren filmpjes op youtube kijken. En dan maar oefenen, tijdens gratis shoots. Ondertussen heb ik het technische aspect volledig onder de knie. Je zag ongetwijfeld de foto’s al passeren op mijn Facebookpagina. Perfect gepositioneerde baby’tjes die vredig liggen te slapen vastleggen. Dat is mijn doel, iedere sessie opnieuw… Kleine vingertjes, wimpertjes, miniteentjes, zoveel mooie details die je je later graag wil herinneren. Ben je benieuwd wat vooraf gaat aan deze foto’s? Lees dan zeker even verder. Graag geef ik je een aantal tips mee om een baby’tje in slaap te krijgen. Deze methode gebruik ik in de studio maar werkt even goed bij jullie thuis.

Als newbornfotograaf ben ik gespecialiseerd in het vastleggen van baby’s tussen de 5 en 14 dagen ‘oud’. Deze manier van fotograferen zit vol uitdagingen. Om jouw baby mooi te kunnen fotograferen moet hij of zij immmers in een diepe slaap zijn. Dan kan ik hem of haar het mooiste positioneren en krijg je relaxte foto’s.

Ik gebruik vijf verschillende manieren om je pasgeboren baby in slaap te laten vallen. Let op, de volgende stappen werken alleen als de baby tevreden is (buikje vol, propere pamper, boertje gelaten, enz.) Daarom vraag ik mama’s en papa’s om voor de voeding naar de studio te komen. Mama voedt terwijl we kennis maken en samen materialen kiezen. Mandjes, zachte dekentjes en bijpassende knuffels, haarbandjes of mutsjes, ik heb ze in overvloed. Jullie kiezen jullie favoriete kleurtje en ik start met jullie baby in te wikkelen.

1) Inwikkelen

Ookal lijken ze het soms eerst niet zo leuk te vinden, alle baby’s zwichten uiteindelijk wanneer ze ingewikkeld worden. Hun kleine handjes dichtbij hun gezichtje, in een warm dekentje. Jouw lieve schat in een warm en veilig coconnetje. Het doet hen terugdenken aan de tijd in de baarmoeder. Lekker knus en warm, met weinig ruimte. Ik wrap vaak door het huilen heen. Je zal zien hoe snel ze rustig worden. De geborgenheid tovert vaak een gelukzalige glimlach op hun gezichtje. Dat is ook de reden waarom je zo vaak foto's van pasgeboren baby's in kleurrijke wraps hebt gezien - Soms is dit de enige manier waarop ze slapen. Zachte, stretchy stoffen werken het best voor een goede “swaddle” Deze doeken heb ik in tal van kleuren.

2) Wiegen

Heb je je al eens afgevraagd waarom jouw baby zo makkelijk in slaap valt tijdens een autorit? Baby’s houden van beweging. 9 maanden lang werden ze zachtjes gewiegd in de baarmoeder. We proberen om via zachte wiegbewegingen dit te imiteren zodat ze zich veilig voelen en weer in slaap vallen.

3) White noise

Wanneer jullie de studio binnen komen, zullen jullie ongetwijfeld het “sushende” geluid opmerken. Baby's zijn zo gewend aan luide geluiden in de baarmoeder, en vaak proberen wij stilte te creëren voor onze kleintjes. Dat is nergens voor nodig. Zorg voor achtergrondgeluid. Hou de tv of de radio aan, of download zelfs een van de vele gratis “white noise” geluidsprogramma's. Ik gebruik de Baby Shusher voor al mijn sessies – soms valt zelfs papa in slaap ;-)

4) Zuigreflex

Kleine baby's hebben een sterke zuigreflex, voorzie zeker hetgeen wat je baby'tje daarvoor nodig heeft (borst, fles, fopspeen,...)

of zelfs je pink kan de nodige troost bieden.

5) Blijven herhalen

Uiteindelijk zal jouw baby de signalen herkennen die je gebruikt om jouw kleintje in slaap te wiegen omdat je regelmatig een of meer van de bovengenoemde stapjes uitvoert. Het zal bijna als magie werken ;-)

Groetjes,

Inge

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page